• Exista antreprenori pentru care bijuteriile sunt atat un izvor de inspiratie, cat si o sursa de profit. • Producatorul si comerciantul de bijuterii Tria Alfa a ales sa realizeze bijuterii de fantezie lucrate cu sticla de Murano, cristale Swarovski sau pietre semipretioase. • Investitia necesara deschiderii unui magazin in domeniul comercializarii bijuteriilor si accesoriilor fantezie se ridica la 10.000 de euro
Infiintata in anul 2000 cu patru angajati, Tria Alfa numara in prezent o echipa de 20 de oameni care produc in serie mare bijuterii si alte obiecte promotionale la comanda, dar si serii mici si unicate, exclusiv in functie de comenzile clientilor. “Atelierul nostru include turnarea bijuteriilor metalice, asamblarea lor si galvanizarea, adica aurirea si argintarea produsului semi-finit. Avem doua magazine unde toate modelele create si produse in atelier sunt expuse spre vanzare”, a declarat, pentru Wall-Street, Felicia Coteanu, director comerial Tria Alfa Bijuterii.
Productia numara lunar 1000 de bucati pe fiecare categorie, coliere, bratari, cercei, inele, brose si butoni de camasa, dar si martisoare unde comenzile ajung la 100.000 de bucati pe sezon, dupa cum apreciaza Felicia Coteanu. Partea de creatie este foarte importanta, scopul fiind “urmarirea reactiei pietei vizavi de partea de creatie si reorientarea in urmatoarele colectii in functie de preferintele clientilor nostri”.
“Bijuteriile la comanda reprezinta cam 50% din productia noastra catre magazinele proprii, in principal, deoarece clientii care vin in magazinele noastre au la dispozitie personalul instruit sa ii informeze. Tot la comanda realizam si reconditionari ale bijuteriilor personale precum si reparatii”, continua directorul comercial Tria Alfa.
Activitatea companiei presupune, in afara creatiei si producerii propriu-zise a bijuteriilor, utilajele si materia