Producătorul de aditivi alimentari Dr. Oetker a achiziţionat, zilele trecute, liderul pieţei româneşti a produselor din soia. Aurelian Eremia, fondatorul firmei argeşene Inedit Food, povesteşte pentru Capital cum a reuşit o afacere începută în bucătăria familiei să devină o miză pentru compania germană. „Nu am niciun singur regret că am vândut“, declară Eremia Aurelian, la scurt timp după ce toate formalităţile pentru preluarea Inedit de către Dr. Oetk
Producătorul de aditivi alimentari Dr. Oetker a achiziţionat, zilele trecute, liderul pieţei româneşti a produselor din soia. Aurelian Eremia, fondatorul firmei argeşene Inedit Food, povesteşte pentru Capital cum a reuşit o afacere începută în bucătăria familiei să devină o miză pentru compania germană.
„Nu am niciun singur regret că am vândut“, declară Eremia Aurelian, la scurt timp după ce toate formalităţile pentru preluarea Inedit de către Dr. Oetker au fost finalizate. „O să pot astfel să mă ocup şi mai mult de această afacere, pe care am construit-o de la zero“, adaugă Eremia, care nu a dorit să dezvăluie valoarea tranzacţiei.
Negocierile cu producătorul german au început încă de anul trecut, dar trebuie spus că Dr. Oetker nu a fost nici singurul şi nici primul „pretendent“. Şi alte companii din Vest şi-au manifestat interesul pentru Inedit, însă omul de afaceri din comuna Cetăţeni nu era pregătit să vândă. În cele din urmă, după luni de negocieri, în aprilie 2007 a ajuns la un acord cu Dr. Oetker. Tranzacţia a fost finalizată după alte câteva luni, în noiembrie.
O afacere pornită cu 1.000 de dolari
Eremia Aurelian (48 de ani) şi-a înfiinţat compania în 1998, iar primele produse din soia au fost „fabricate“ chiar în propria sa bucătărie. De ce a ales soia? În primul rând, pentru că este