Mărci precum "Becali Bank", "Becali TV" sau "Fabrica de gloanţe Becali" pot deveni realitate în urma unei decizii irevocabile date de magistraţi. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât ca Oficiul Mărci precum "Becali Bank", "Becali TV" sau "Fabrica de gloanţe Becali" pot deveni realitate în urma unei decizii irevocabile date de magistraţi. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât ca Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) să înregistreze marca naţională nr. 58899 - "Becali".
Finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, se chinuie din ianuarie 2004 să-şi înregistreze numele la OSIM, dar a fost contestat de vărul său Victor Becali, prin SC Becali Fotbal Management Consulting SRL, cu care a fost certat mai mulţi ani.
Sentinţa Curţii desfiinţează o hotărâre dată de Comisia de reexaminare mărci din cadrul OSIM şi o hotărâre judecătorească a Tribunalului Bucureşti, care stabilea că numele Becali aparţine mai multor persoane, "care se bucură în mai mică sau în mai mare măsură de renume", iar înregistrarea ca marcă a unui nume propriu ar aduce atingere altor persoane care poartă acest nume.
Oficialii OSIM care au respins iniţial cererea lui Gigi Becali au mai arătat că "s-ar putea crea un precedent care va duce la înregistrarea altor mărci de această natură, efectul imediat fiind al unei confuzii generale în mediul comercial". De asemenea, reprezentanţii OSIM au arătat că este permisă înregistrarea de nume proprii, însoţite de prenume sau de alte elemente figurative ori scrieri stilizate, care să ofere distinctivitate.
Finanţatorul îşi împarte brandul în familie
Finanţatorul echipei de fotbal Steaua declara în 2004 că a înregistrat marca "Becali" la OSIM şi că are de gând să scoată pe piaţă produse care îi poartă numele: "Numele şi marca Becali vor fi puse numai pe lucruri mari, cum ar fi: televiziunea Becali,