Producatorii de vin vor primi subventii ca sa isi micsoreze suprafetele cultivate cu vita-de-vie. Ministrii agriculturii din Uniunea Europeana au luat aceasta decizie pentru a evita un surplus nedorit si a ajuta vinurile europene sa combata concurenta celor din alte continente, relateaza Reuters.
Dupa luni de negocieri, planul de reforme va oferi subventii cu scopul de a descuraja productia nedorita, care ajunge sa fie distilata in alcool industrial sau biocombustibil.
"In loc de a cheltui mult din bugetul nostru ca sa scapam de surplusul nedorit, ne putem concentra asupra combaterii concurentei si recastigarea cotei de piata", a declarat comisarul european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel.
"Nu am obtinut tot ce ne doream, dar am incheiat un acord echilibrat", a adaugat comisarul european pentru agricultura.
Uniunea Europeana, zona unde sunt produse unele dintre cele mai faimoase vinuri din lume, este si cel mai mare producator, consumator, importator si exportator de vinuri din lume.
In ultimii ani, Europa a pierdut o parte din pietele sale traditionale de exporturi in fata concurentei unor vinuri din Australia, Chile si Statele Unite si a asistat la o crestere a importurilor.
Producatorii de vin vor primi subventii ca sa isi micsoreze suprafetele cultivate cu vita-de-vie. Ministrii agriculturii din Uniunea Europeana au luat aceasta decizie pentru a evita un surplus nedorit si a ajuta vinurile europene sa combata concurenta celor din alte continente, relateaza Reuters.
Dupa luni de negocieri, planul de reforme va oferi subventii cu scopul de a descuraja productia nedorita, care ajunge sa fie distilata in alcool industrial sau biocombustibil.
"In loc de a cheltui mult din bugetul nostru ca sa scapam de surplusul nedorit, ne putem concentra asupra combaterii c