Lucrarile Congresului Extraordinar al Blocului National al Revolutionarilor 1989 Romania, care s-au desfasurat marti, la Palatul Copiilor din Capitala, nu au ramas fara urmari.
In urma dezbaterilor, in cadrul carora au fost acuzate printre altele "degradarea tot mai accentuata a vietii cetatenilor tarii", "incompetenta institutiilor centrale si locale in stoparea coruptiei institutionalizata la nivel central" si "tergiversarea aflarii adevarului despre decembrie 1989", s-a luat hotararea declansarii in semn de protest unei greve a foamei pe termen nelimitat la care vor lua parte toti cei 1200 de delegati.
Grevistii foamei solicita prezenta la locul desfasurarii grevei, pentru discutii ce ar putea conduce la detensionarea situatiei, a presedintelui Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu si a presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a primului ministru Calin Popescu Tariceanu, a Procurorului General al Romaniei Laura Codruta Kovesi si a presedintelui PSD, Mircea Geoana. Deasemenea, in virtutea prevederilor constitutionale, si Traian Basescu este invitat in calitate de sef al statului sa medieze acest conflict.
In cadrul "Declaratiei pentru Romania", remisa presei de catre Blocul Revolutionarilor din 1989, cu ocazia implinirii a 18 ani de la revolutie, se cere in mod expres adoptarea urgenta a legii lustratiei si a legii votului uninominal direct, aceste doua legi fiind vazute drept "vitale" pentru reformarea clasei politice si viitorul democratiei in Romania.
In demersul lor, revolutionarii romani sunt sustinuti si de catre reprezentanti importanti ai societatii civile precum Sorin Iliesiu (vicepresedinte al Aliantei Civice), Liviu Antonesei (presedintele Fundatiei Culturale Timpul, Iasi) si Teodor Maries (presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989).
Lucrarile Congresului Extraordinar al Blocului