Analiştii cred că proiecţia cu caracter social a bugetului poate să se susţină, dar avertizează asupra riscului ca prognoza atragerii veniturilor să nu fie atinsă. Chiar dacă caracterul Analiştii cred că proiecţia cu caracter social a bugetului poate să se susţină, dar avertizează asupra riscului ca prognoza atragerii veniturilor să nu fie atinsă.
Chiar dacă caracterul social dat proiectului de lege a bugetului a primit până în prezent multe critici pe motiv că Executivul exagerează cu cheltuielile într-un an electoral, analiştii financiari nu privesc cu ochi răi proiecţia făcută de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Dacă bugetul nu va reuşi să îşi formeze veniturile programate, Executivul va putea să suplinească acest lucru cu împrumuturi pe termen scurt.
Veniturile bugetare vor creşte la un nivel de 39,6% din PIB pe anul viitor, pe fondul reducerii fiscalităţii, a anunţat, ieri, ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. El s-a arătat nemulţumit de faptul că unii parlamentari susţin că bugetul pe anul viitor este nefundamentat din punct de vedere economic, iar situaţia economică a României este dezastruoasă.
"Nu înţeleg cum, de la tribuna parlamentului, se vorbeşte despre o situaţie economică deteriorată, când 2006 şi 2007 au fost cei mai buni ani economici de după 1990", a explicat Vosganian. Analiştii financiari arată că bugetul ţării are şanse mari să se susţină.
"O creştere a veniturilor la buget, pe fondul reducerii fiscalităţii, poate fi posibilă doar datorită creşterii economice, care va trebui însă susţinută şi de extinderea bazei de impozitare. Un exemplu ar fi domeniul agricol, ", a declarat, pentru "Adevărul", analistul financiar Aurelian Dochia.
Criza internaţională poate afecta economia
Problema reală pe care o va avea Executivul de rezolvat anul viitor va fi determinată de posibilitat