Slaba pregătire şi nerespectarea regulilor de protecţia muncii sunt principalele motive care duc la pierderea de vieţi omeneşti la locul de muncă, în Italia. Românii conduc într-un
Slaba pregătire şi nerespectarea regulilor de protecţia muncii sunt principalele motive care duc la pierderea de vieţi omeneşti la locul de muncă, în Italia. Românii conduc într-un nefericit top al străinilor care şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă în Peninsulă. Potrivit INAIL (Institutul Italian de Combatere a Accidentelor de Muncă), în medie, zilnic, trei persoane nu se mai întorc în viaţă de la serviciu.
Săptămâna trecută, la Roma, un român (Costel Lazăr, 29 de ani) şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de pe o schelă de construcţii, iar alţi doi au fost grav răniţi în urma altor căzături de la înălţime. Din datele INAIL, anul trecut, peste 11.000 de români au suferit accidente de muncă, 30 au murit, în 2005 înregistrându-se 29 de decese, iar în 2004 - 35. Cu 21,3%, România se situează pe primul loc între ţările ai căror cetăţeni şi-au pierdut viaţa muncind în Italia. Oficial, între 2004 şi 2006, la locul de muncă, au murit în Italia 94 de muncitori români.