Casa mult visata nu depinde numai de arhitectura, calitatea constructiei sau a finisajelor, ci si de terenul pe care este construita. Asadar, alegerea terenului pe care va fi construita este foarte importanta. La fel de important este sa aveti acces rapid la utilitati, pentru ca daca veti fi nevoiti sa le aduceti dumneavoastra la noua locatie cheltuielile pe care va trebui sa le suportati sint enorme.
Tipuri de credite
Exista mai multe posibilitati de a colabora cu bancile: credit de consum fara garantii sau cu ipoteca; credit ipotecar pentru achizitie teren. Creditul de consum fara garantii este plafonat la maxim 20.000 euro pe maxim 10 ani, astfel ca, daca valoarea terenului se incadreaza in aceasta suma, iar banca va poate oferi creditul in functie de veniturile demonstrate pe perioada maxima admisa, nu ezitati. Mergeti si solicitati creditul.
Accesind un astfel de credit nu trebuie sa justificati destinatia banilor, nu sint solicitate garantii suplimentare si trebuie sa depuneti numai citeva acte: cartea de identitate, adeverinta de venit cu ultimele trei salarii nete si, in functie de banca, o copie dupa cartea de munca si o factura de utilitati (pentru autentificarea adresei).
La creditul cu ipoteca puteti apela daca valoarea imobilului depaseste 20.000 de euro si/sau daca doriti o perioada de rambursare mai mare.
Insa va trebui sa aduceti si actele imobilului drept garantie (poate fi al dv. sau al unei rude apropiate). Acesta va fi evaluat si, in functie de rezultatele evaluarii, banca va decide valoarea creditului. De obicei, banca finanteaza 75% din valoarea evaluata a bunului adus in garantie, insa, mai nou, poate ajunge si pina la 100%.
Apelind la un astfel de imprumut obtineti suma necesara, nu trebuie sa justificati destinatia banilor, iar daca solicitati o perioada