Aerul vechi al fierului forjat poate fi adaptat si locuintelor moderne in combinatie cu ratan sau bambus si este deja "un clasic" atunci cand este alaturat sticlei sau lemnului. Cand, unde si de ce sa alegem obiecte din fier forjat?
Soliditatea si rezistenta fierului au starnit imaginatia mestesugarilor. Cu o istorie milenara si cu piese de rezistenta precum coloana de fier din Delphi, fierul a devenit - ca multe alte produse - un obiect de comert supus capriciilor trendurilor. Isi mai gaseste fierul un loc in locuintele moderne, minimaliste si hi-tech, fara a parea desuet?
Mai multe firme mici de pe piata si-au ales ca obiect de activitate fierul forjat, care este insa si in oferta marilor companii de mobila, precum Mobexpert. De la lampi la canapele, fierul forjat este materialul unei scale largi de produse.
"Pornind de la suporturi de sticle, lampi, candelabre si ajungand pana la piese de mari dimensiuni precum paturi, fotolii si canapele, oferta noastra include o paleta foarte larga de obiecte realizate din fier forjat", spune Silviu Ionescu, director de produs pe segmentul de mobilier exotic in cadrul Mobexpert.
El precizeaza faptul ca se pot forma ansamburi realizate in intregime din fier forjat pentru dormitor sau living, dar obiectele din fier forjat pot constitui in acelasi timp si un punct de contrast.
"Produsele din fier forjat nu se adreseaza, prin urmare, unui segment specific de clienti. Ele pot fi inserate intr-o paleta larga de stiluri, pornind de la etnic-chic si mergand pana la clasic", precizeaza Ionescu. Pentru a fi adaptat locuintelor moderne s-a recurs la vopsirea fierului, in timp ce pentru camerele exotice este un accesoriu bine-venit.
"Incadrandu-se in stilul de produse etnic-chic, piesele de mobilier din fier forjat pot fi asociate cu succes mobilierului din ratan sau bambus, fiind ideale pentr