Capitala Republicii Moldova ar putea să vă facă să iubiţi din nou România. Sursa: Rompres
Chişinăul nu este odestinaţie pentru ceicare cred că o vacanţăreuşită înseamnădoar hoteluride cinci stele, masaj,saună, sărituri cu parapanta sau„scuba-diving“.
Chişinăul este pentru alţioameni, pentru cei care maicred în poveşti, pentru că oraşul însuşi e o poveste frumoasăca basmele nemuritoare. Maiales dacă aveţi norocul să ajungeţi în capitala Basarabiei cândninge.
În Chişinău trebuie să meargăşi aceia care vor să vadă ce ruinea lăsat în urmă Uniunea Sovietică.Nu vă aşteptaţi la cetăţiasediate, ci la rămăşiţe din„oamenii noi“.
La prima vizită, Chişinăulpoate părea un azil de bătrânideprimaţi rămaşi acasă cu niştenepoţele focoase.
Povara invizibilă
Toţi bărbaţii poartă haine închisela culoare, reci. Dacă le veţicăuta privirile s-ar putea să nu leîntâlniţi. Basarabenii de rând privescîn jos, apăsaţi de o povarăinvizibilă.
Şi atunci, de ce să mergeţi aici?Pentru că sufletul basarabean n-afost alterat de bolşevici, iar tradiţionala ospitalitate moldoveneascăchiar îşi are acoperire, pentru căputeţi petrece pe cinste la oricerestaurant scump din oraş fără săplătiţi mai mult de 100 de lei (îngeneral, preţurile sunt mai micidecât în România). Şi, mai ales,pentru că moldovenii încă n-auuitat valorile autentice româneşti,pentru că s-ar putea să lăcrimezedacă îl pomeniţi pe Ştefan celMare.
O vizită la Chişinău este înprimul rând un exerciţiu de aînvăţa să iubeşti din nou România.E mult? E puţin?
RECOMANDĂRI
>Dacă sunteţi dependenţi de lux,evitaţi hotelurile ieftine (la HotelChişinău, „o odaie pentru o noapte“costă în jur de 25 de dolari; lahotelurile de patru stele - Dacia,Codru sau Jolly Alon - vă va costa detrei ori mai scump, însă e ca şi cumaţi face trecere