Grabiti sa termine dezbaterile si sa dea votul final asupra bugetului pe 2008, "alesii" au continuat sa mearga pe forma convenita in comisii, dar au avut grija sa suplimenteze suma de care va beneficia Senatul.
Cea de-a doua zi de dezbateri in plenul Camerelor reunite asupra proiectului bugetului de stat nu a adus nici ea mari surprize, "alesii" continuand sa mearga pe forma negociata in comisiile de buget-finante. Printre exceptii s-au numarat cresterea cu 10% a salariilor personalului didactic de gradul II si majorarea bugetului Senatului cu aproape 9 milioane lei, acordata cu generozitate pentru amenajarea spatiilor ce vor trece in curand din administrarea Camerei Deputatilor in cea a Senatului.
Pentru rotunjirea propriului buget, parlamentarii s-au mobilizat ca prin minune, inregistrandu-se 237 de voturi "pentru" si doar doua abtineri. In faza comisiilor, propunerea de majorare, formulata de senatorul PNL Aron Popa, a fost respinsa. In plen s-a dorit insa sustinerea ei, invocandu-se "iminenta preluare in administrare de catre Senat, prin hotarare de Guvern, a unor spatii pe care le ocupa in prezent si care nu au fost avute in vedere la elaborarea proiectului de buget initial".
O alta modificare fata de textele convenite in comisiile de specialitate s-a produs in ceea ce priveste bugetele acordate serviciilor, in sensul revenirii la sumele propuse de Guvern. Concret, parlamentarii-finantisti au decis diminuarea fondurilor alocate cheltuielilor de personal la Serviciul de Informatii Externe (3,6 milioane lei), Serviciul de Protectie si Paza (2,7 milioane lei) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (4,4 milioane lei). In plen, "alesii" au revenit insa asupra acestei decizii, la propunerea deputatilor PSD Constantin Nita si Aurel Gubandru.
Tot ieri au fost votate, fara modificari insa fata de forma negociata in comisii, bugetele