In ultima sedinta din acest an, Executivul a dat bani pagubitilor de la CEC, agricultorilor, a suplimentat bugetul asigurarilor sociale si al somajului si a decis finantarea a 21 de centre de asistenta sociala.
Prin mai multe acte normative, Executivul a alocat, in ultima sa sedinta din acest an, peste 3,84 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde de euro, la un curs de 3,5 lei/euro). Cea mai mare suma - 1,907 miliarde - a fost alocata, prin ordonanta de urgenta, in vederea stimularii gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura in cadrul schemelor de plati directe. Banii vor ajunge la Ministerul Agriculturii, suma provenind din veniturile obtinute din privatizarile care vor fi inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, fara dobinda, pe o perioada de doi ani de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. Un alt act normativ adoptat de Executiv prevede ca sint majorate veniturile si excedentul bugetului asigurarilor sociale de stat cu un miliard de lei. La fel, vor creste si veniturile, si excedentul bugetului asigurarilor pentru somaj cu 100 de milioane de lei. Totodata, actul normativ stabileste diminuarea veniturilor bugetului de stat cu 1,1 miliarde de lei la Taxa pe Valoarea Adaugata si majorarea deficitului bugetului de stat cu aceeasi suma.
O alta suma importanta a fost alocata de Guvern pentru despagubirea deponentilor care au facut depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni in vederea achizitionarii de autoturisme, indiferent de marca acestora. Valoarea totala a despagubirilor insumeaza 759,7 milioane de lei. Suma este asigurata de Ministerul Economiei si Finantelor prin emisiunea de titluri de stat de valoare nominala totala egala cu valoarea totala a despagubirii.
Cind a auzit cifra totala, ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a spus ca este „excesiva“, desi la ea am ajuns calculind sum