Preşedinţii americani republicani au avut întotdeauna o relaţie specială cu armata Preşedintele George W. Bush a aprobat un plan de relocare a armatei americane, ce prevede mărirea
Preşedinţii americani republicani au avut întotdeauna o relaţie specială cu armata
Preşedintele George W. Bush a aprobat un plan de relocare a armatei americane, ce prevede mărirea numărului de soldaţi din Europa, dar şi a celor din statele americane Colorado, Georgia şi Texas. Noul plan face ca un act similar al Pentagonului, din 2004, care prevedea micşorarea numărului de soldaţi din Europa şi SUA, să devină caduc.
Noul plan militar aprobat de preşedintele George W. Bush este considerat de către experţi ca fiind cea mai importantă relocare de trupe de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Casa Albă a decis să crească numărul de soldaţi ce vor staţiona permanent în bazele din anumite state americane, cum ar fi Colorado, Georgia sau Texas, dar şi pe acela al soldaţilor americani încartiruiţi în bazele militare din Europa, informeaza "Washington Post".
Planul reprezintă ultimul pas dintr-un program extrem de vast, ce are ca scop final creşterea numărului de soldaţi americani activi cu până la 65000. Planul reprezintă o schimbare majoră faţă de viziunile Pentagonului, exprimate înainte de 11 septembrie 2001. Mai mult, acesta afectează şi redistribuirea trupelor, aşa cum se stabilise în 2004, şi care avea în vedere scăderea numărului de soldaţi de pe teritoriul Statelor Unite.
Yankeii rămân în Europa
Secretarul american al apărării, Richard Gates, a acceptat încetinirea ritmului de reducere a trupelor americane din Europa şi menţinerea unui număr de cel puţin 40.000 de soldaţi în această regiune. Noul plan prevede păstrarea pe o perioadă mai lungă a două brigăzi în bazele militare din Germania. "Era prevăzut ca două brigăzi de luptă, d