Nutritionistii le recomanda romanilor ca in perioada sarbatorilor de Craciun sa evite consumul excesiv de sarmale, friptura, dulciuri si alcool si le sugereaza sa faca cel putin o plimbare pe zi pentru a stimula digestia, anunta NewsIn.
Medicii nutritionisti spun ca romanii nu trebuie sa se priveze de bucuria de a sta la masa langa cei dragi si pot manca cate putin din fiecare, dar numai in cantitati echilibrate, cu pauze bine delimitate intre mese pentru a rezerva organismului suficient timp pentru digestie.
Alimentele bogate in grasimi, asa cum sunt caltabosii, carnea de porc, piftia, dar si sarmalele sunt preparate culinare care pot bloca digestia normala a organismului si pot crea o stare de disconfort, sustin specialistii.
Mai mult, nutritionistii atrag atentia persoanelor care au tinut postul Craciunului sa nu faca abuz de mancare si grasimi inca din prima zi si le recomanda sa manance rational. De asemenea, persoanele care sufera de afectiuni cronice precum diabetul, afectiunile biliare sau cardiace sa evite pe cat posibil grasimile, preparatele condimentate, prajelile si consumul excesiv de alcool. Persoanele care sufera de diabet sunt sfatuite sa manance echilibrat, sa urmeze linia obisnuita a regimului alimentar pentru a evita cresterea glucozei din sange.
Specilistii precizeaza ca este important sa evite bauturile carbogazoase, bogate in indulcitori si coloranti alimentari deoarece provoaca balonare si incetinesc procesul de digestie. Pentru a contribui la detoxifierea organismului, medicii recomanda ca in fiecare dimineata sa se consume pe stomacul gol un pahar de apa plata la temperatura camerei.
Nutritionistii le recomanda romanilor ca in perioada sarbatorilor de Craciun sa evite consumul excesiv de sarmale, friptura, dulciuri si alcool si le sugereaza sa faca cel putin o plimbare pe zi p