Examenul meselor copioase e o probă dură chiar şi pentru un om sănătos. Pentru cei care au deja anumite probleme de sănătate, festinul se poate transforma într-un calvar. Tocmai de aceea, Examenul meselor copioase e o probă dură chiar şi pentru un om sănătos. Pentru cei care au deja anumite probleme de sănătate, festinul se poate transforma într-un calvar. Tocmai de aceea, câteva medicamente aflate la îndemână pot fi salvatoare.
Pentru prevenirea unor neplăceri, cele mai utile medicamente pe care ar fi bine să le aveţi la îndemână sunt cele pentru stimularea digestiei, a secreţiei gastrice şi biliare, dar şi cele care pot calma durerile apărute în cazul unor crize biliare sau gastrice.
Produse pentru stimularea digestiei
Panzcebilul este indicat pentru combaterea tulburărilor digestive prin exces alimentar. Se iau câte 1-2 drajeuri, de 3 ori/zi, după mese (se înghit fără a fi sfărâmate în gură). Este contraindicat în caz de insuficienţă hepatică, icter mecanic, alergie la una din componente şi se administrează cu prudenţă bolnavilor de gută sau celor care au calculi renali.
Anghirolul - soluţie sau drajeuri - conţine extract de anghinare şi are acţiune coleretică (stimulează secreţia bilei de către ficat) şi diuretică. Este indicat în cazul tulburărilor dispeptice diverse - balonare epigastrică, flatulenţă, eructaţii, greţuri, digestie dificilă. Se iau câte 2-3 drajeuri sau 10-30 picături, de 3 ori/zi, înaintea meselor. Este contraindicat în obstrucţia biliară şi în insuficienţa hepatică.
Colebilul este substituent al sărurilor biliare; laxativ, slab antiseptic. Se iau câte 1-3 drajeuri/zi. Este contraindicat în obstrucţia biliară, ulcer, esofagită de reflux, insuficienţă hepatică sau renală gravă, alergie la una din componente.
Fiobilinul uşurează absorbţia intestinală a lipidelor şi a vitaminelor