In toate colturile lumii, in aceasta perioada se sarbatoreste cu bucurie, Craciunul, moment in care cei mici primesc daruri de la Mos Craciun, Santa Claus sau Pere Noel. Totusi, traditiile si simbolurile difera in functie de punctul in care ne aflam pe mapamond, arata Realitatea TV.
Astfel, la italieni, sarbatorile de iarna incep la 13 decembrie, de ziua Sfintei Lucia, si dureaza pana pe 6 ianuarie, cand se celebreaza Epifania. Mos Craciun imparte cadouri impreuna cu Befana, o batrana vrajitoare foarte prietenoasa cu copiii, care soseste intotdeauna in zbor, calare pe o matura, se strecoara in hornurile caselor si lasa darurile langa bradul de Craciun.
Danezii se aduna de Craciun in jurul bradului si isi ofera unul altuia cadouri. Cel care da tonul acestui obicei este cel mai varstnic membru al familiei. Norvegienii, in schimb, ascund cadourile intr-un sac pe care il aseaza deasupra usii destinatarului. In momentul in care acesta deschide usa, darurile ii cad in cap.
Poate cei mai fericiti sunt copiii din Lituania, care primesc cate un cadou timp de 12 zile incepand cu Ajunul Craciunului. In Slovacia, in ajunul Craciunului, familia se aseaza in jurul mesei, iar capul familiei isi inmoaie degetul in miere si face o cruce pe fruntea fiecarui copil care a fost cuminte in anul care a trecut.
Bulgarii impart o paine in care gospodina, inainte de o a coace, a ascuns un banut. Cel care gaseste moneda se spune ca va avea noroc in anul urmator.
In Jamaica, Craciunul este sarbatorit in ritmuri de raggae, iar oamenii mananca orez, pui, carne de bou si carne picanta de capra. Australienii intampina Craciunul imbracati in tricouri si pantaloni scurti. Chiar daca nu au zapada, locuitorilor Australiei nu le lipsesc brazii impodobiti, ghirlandele si beculetele.
In toate colturile lumii, in aceasta perioada