Intesa Sanpaolo, cea de-a doua mare banca din Italia in functie de cota de piata va plati 310 milioane de euro pentru a incheia un litigiu legat de falimentul Parmalat, scrie Bloomberg. Producatorul italian de lactate, care a intrat in stare de faliment in decembrie 2003, a acuzat mai multe institutii de credit si firme de contabilitate, printre care si Intesa Sanpaolo, ca au ajutat la ascunderea situatiei financiare a companiei.
Intr-un comunicat comun al Intesa Sanpaolo si Parmalat se mentioneaza ca cele doua companii au ajuns la un acord care pune capat disputei. Parmalat, cea mai mare companie italiana listata la bursa, a intrat in faliment in 2003, dupa ce a acumulat datorii in valoare de 14 miliarde de euro, de circa opt ori mai mari decat anunta fostul management al companiei. Practic, Parmalat nu a reusit sa genereze profit din momentul listarii la bursa in 1992.
Ulterior, compania a fost restructurata de CEO-ul Enrico Bondi si relistata pe bursa de la Milano in anul 2005 si a castigat mai multe procese cu banci care au colaborat anterior cu managementul Parmalat. In primele noua luni ale acestui an, profitul net al Parmalat a crescut cu 184% comparativ cu perioada similara a anului trecut, sustinut de acordurile incheiate pentru solutionarea unor litigii. Intesa Sanpaolo, cea de-a doua mare banca din Italia in functie de cota de piata va plati 310 milioane de euro pentru a incheia un litigiu legat de falimentul Parmalat, scrie Bloomberg. Producatorul italian de lactate, care a intrat in stare de faliment in decembrie 2003, a acuzat mai multe institutii de credit si firme de contabilitate, printre care si Intesa Sanpaolo, ca au ajutat la ascunderea situatiei financiare a companiei.
Intr-un comunicat comun al Intesa Sanpaolo si Parmalat se mentioneaza ca cele doua companii au ajuns la un acord care pune capat disputei. Parmalat, cea mai mare