Investitorii imobiliari plasează sume tot mai mari în clădiri cu apartamente de închiriat, profitul putând depăşi 10% pe an. Locuinţele se construiesc sau se achiziţionează off-plan, în proiectele aflate în dezvoltare. Cătălin Scripcaru a condus un deceniu Raiffeisen Evolution, divizia de dezvoltare imobiliară a Raiffeisen Bank. La începutul acestui an, şi-a înfiinţat propria sa firmă imobiliară, Advanced Development, care construieşte imobile de lux destinate înch
Investitorii imobiliari plasează sume tot mai mari în clădiri cu apartamente de închiriat, profitul putând depăşi 10% pe an. Locuinţele se construiesc sau se achiziţionează off-plan, în proiectele aflate în dezvoltare.
Cătălin Scripcaru a condus un deceniu Raiffeisen Evolution, divizia de dezvoltare imobiliară a Raiffeisen Bank. La începutul acestui an, şi-a înfiinţat propria sa firmă imobiliară, Advanced Development, care construieşte imobile de lux destinate închirierii.
În prezent, compania realizează pe Aleea Alexandru, în apropiere de Piaţa Victoriei, un imobil de 2.500 mp, cu 11 apartamente de lux, din care nouă vor fi închiriate. Investiţia totală se ridică la 7,5 milioane de euro. Totodată, firma deţine 20% dintr-un proiect rezidenţial cu 1.000 de apartamente pe malul lacului Pantelimon, în zona de est a Bucureştiului, dezvoltat în parteneriat cu fondul britanic de investiţii Salamanca.
Majoritatea clienţilor pentru acest gen de case sunt expaţii, care îşi permit să achite lunar sume ce pot depăşi 5.000 de euro pentru a locui în zone exclusiviste „Este foarte posibil ca pe viitor să fie interesant şi pentru români să închirieze, ţinând cont că mulţi investitori mici cumpără apartamente pentru a le închiria. O inflaţie de locuinţe de clasa medie spre închiriere va face preţurile chiriilor să devi