Privatizarea regiilor de electricitate şi gaze nu a dus şi la îmbunătăţirea serviciilor către populaţie, chiar dacă tarifele au crescut simţitor Penele de curent din ultima vreme
Privatizarea regiilor de electricitate şi gaze nu a dus şi la îmbunătăţirea serviciilor către populaţie, chiar dacă tarifele au crescut simţitor
Penele de curent din ultima vreme arată că situaţia a scăpat de sub controlul autorităţilor responsabile. Din păcate, victima este consumatorul român de rând, indiferent că acesta cumpără energie de la o companie de stat sau de la una privată.
Statul a privatizat cea mai mare parte din distribuţia de electricitate, în speranţa că vom avea parte de servicii mai bune. Din păcate, rezultatele întârzie să apară, iar oamenii sunt nevoiţi să plătească o energie tot mai scumpă, furnizată în condiţii la fel de proaste.
Situaţia este valabilă şi în sectorul gazelor naturale, unde statul a vândut integral sistemul de distribuţie către grupul german E.ON şi cel francez Gaz de France.
La mai bine de doi ani de la privatizarea a patru din cele opt companii de distribuţie şi furnizare a electricităţii, oamenii încă nu simt că beneficiază de avantajele marilor investitori străini. Pene de curent în plină zi, aparatură electrocasnică arsă, aroganţă şi aglomeraţie la ghişee şi, în general, servicii proaste. Preţul la curent rămâne însă în topul european.
Hibele sistemului de alimentare cu electricitate s-au văzut, ca niciodată, parcă, în acest an, datorită temperaturilor, fie prea ridicate, fie scăzute. Dacă în această vară consumul din ţară şi mai ales din Bucureşti a fost dat peste cap de aparatele de aer condiţionat, zilele trecute, chiar de Crăciun, zeci de mii de oameni au trebuit să îndure frigul şi întunericul.
Aceasta nu numai în Bucureşti, unde distribuitor mai este, deocamdată, compania de stat Electrica Munt