>>Produsele naturale au un gust mai bun, sunt mai bogate în vitamine şi minerale şi au un aport crescut de nutrienţi . Alimentele organice reprezintă un nou trend în materie de alimentaţie >>Produsele naturale au un gust mai bun, sunt mai bogate în vitamine şi minerale şi au un aport crescut de nutrienţi .
Alimentele organice reprezintă un nou trend în materie de alimentaţie sănătoasă. Este vorba despre produsele crescute în mod natural, fără pesticide sau alte chimicale care să le grăbească dezvoltarea. Nutriţioniştii americani, citaţi de news-medical.net, atrag atenţia că, dincolo de modă, alegerea hranei organice are beneficii majore asupra sănătăţii organismului.
Specialiştii au constatat că micuţii care consumă fără restricţie alimente comercializate pe piaţă prezintă un nivel mai mare de chimicale în organism în comparaţie cu cei care au o dietă organică. Depunerea acestor chimicale în corp le afectează buna dezvoltare şi funcţionare a organelor.
În unele cazuri, hormonii şi alte chimicale adăugate în special în produsele pe bază de carne împiedică dezvoltarea organelor sexuale. Prin urmare, limitarea expunerii la chimicale prin consumul de alimente organice este cea mai bună cale de protejare a organismului.
Produsele de tip fast-food, eliminate
Nutriţioniştii recomandă ca dieta copiilor să fie atent supravegheată de părinţi, să nu includă produse de tip fast-food, ci numai alimente organice. Efectele unui regim alimentar sănătos nu se fac simţite imediat, însă pe termen lung rezultatele asupra organismului sunt vizibile. Mai ales asupra organismului copiiilor, care sunt de patru ori mai expuşi unor tipuri de cancer produs de pesticide, în comparaţie cu adulţii. Pentru că alimente în totalitate organice nu există, nutriţioniştii ne sfătuiesc să le alegem pe cele care conţin cele mai puţine pesticide. Printre ac