Preşedintele CS Universitatea Craiova vrea să readucă la nivelul de performanţă din anii ’80-’90 cel mai titrat club din Bănie.
La final de an, Pavel Badea, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a făcut o retrospectivă a lucrurilor bune şi rele care s-au petrecut în 2007 la clubul pe care îl conduce de peste un an şi jumătate. „Pe baza punctajului întocmit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de care noi depindem, în 2007 am obţinut performanţe mai bune decât în anul precedent şi implicit un punctaj mai bun. La noi, puncte mai multe înseamnă şi mai mulţi bani alocaţi către club. Deci, în 2008 vom avea un buget mai mare“, a explicat „Bădiţă“.
Indiferent câţi ar fi, banii de la MEC nu sunt suficienţi pentru asigurarea calendarului competiţional, deplasări, cantonamente, plata indemnizaţiilor. Dar Pavel Badea nu a stat cu mâinile în sân. După cum a spus, s-a folosit de numele său, clădit în cariera de fotbalist, pentru a aduce fonduri suplimentare la club: „Am reuşit să conving mulţi prieteni să vină alături de mine. Din sponsorizare am obţinut un miliard de lei vechi, ceea ce nu este puţin. Ne-au ajutat mult acei bani“.
Venit dintre sportivi, preşedintele CS Universitatea spune că partea financiară contează foarte mult: „Trebuie să le oferi condiţii cât de cât decente, altfel randamentul lor va fi scăzut şi nici nu ai cum să îi ţii la club. Eu am reuşit să le asigur minimul necesar: indemnizaţie de efort pentru toţi sportivii, condiţii de deplasare, masă, echipament. Pentru a face performanţă, este nevoie de mai mulţi bani, pentru a putea aduce şi plăti jucători valoroşi. La handbal masculin, de exemplu, cele două echipe clasate în faţa noastră, Piteşti şi Braşov, au bugete de cinci, respectiv patru miliarde de lei vechi. Păi, noi ne putem compara cu ei?“.
Măcar o echipă să promoveze
Colaborarea încheiată în va