Ingrijorat de numarul mare de romani care au apelat la medici din cauza abuzurilor culinare si bahice, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a gandit sa ofere cateva sfaturi pentru Revelion. Economistul din fruntea sanatatii romanesti ne indeamna sa evitam la maximum carnatii, piftiile, toba, slanina si caltabosii, si sa le inlocuim cu preparate din legume si fructe. Si cei care consuma multa bautura sunt sfatuiti s-o lase mai usor si sa se multumeasca cu traditionalul pahar de sampanie. "M Ingrijorat de numarul mare de romani care au apelat la medici din cauza abuzurilor culinare si bahice, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a gandit sa ofere cateva sfaturi pentru Revelion. Economistul din fruntea sanatatii romanesti ne indeamna sa evitam la maximum carnatii, piftiile, toba, slanina si caltabosii, si sa le inlocuim cu preparate din legume si fructe. Si cei care consuma multa bautura sunt sfatuiti s-o lase mai usor si sa se multumeasca cu traditionalul pahar de sampanie. "M
Ingrijorat de numarul mare de romani care au apelat la medici din cauza abuzurilor culinare si bahice, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a gandit sa ofere cateva sfaturi pentru Revelion.
Economistul din fruntea sanatatii romanesti ne indeamna sa evitam la maximum carnatii, piftiile, toba, slanina si caltabosii, si sa le inlocuim cu preparate din legume si fructe. Si cei care consuma multa bautura sunt sfatuiti s-o lase mai usor si sa se multumeasca cu traditionalul pahar de sampanie.
"Mancati legume si fructe"
Liberalul da chiar si o reteta pentru un 'Revelion sanatos'. El recomanda ca alimentatia sa fie cat mai diversificata: cereale (200-350 g paine integrala), legume (minimum 300 g), fructe (minimum 450 g), lapte si derivate (500 ml lapte sau iaurt). De asemenea, aportul de lichide trebuie sa fie de minimum 1,5 litri pe zi, in special apa sau ceaiuri de plant