La ceas de sărbătoare, după tradiţie, închinăm un pahar de vin, şampanie sau tărie cu cei dragi. La pragul dintre ani sărbătorim succesele obţinute în anul care s-a încheiat şi
La ceas de sărbătoare, după tradiţie, închinăm un pahar de vin, şampanie sau tărie cu cei dragi. La pragul dintre ani sărbătorim succesele obţinute în anul care s-a încheiat şi întâmpinăm Anul Nou cu o cupă plină de vin, pentru ca totul să ne meargă din plin. Dar, entuziasmaţi de feeria sărbătorii, după o masă copioasă, dacă bem un pahar în plus, dimineaţa apare mahmureala. Bine cunoscutul fitoterapeut Eugen Giurgiu ne spune:
Cea mai simplă strategie pentru ca efectul băuturii să nu ne umbrească euforia sărbătorii nu respectă proverbul "Cui pe cui se scoate!". Dimpotrivă. Regula sugerată este de unu la… unu. Concret, după fiecare pahar de vin sau de bere trebuie să beţi un pahar de apă minerală. Prin această metodă prevenim pierderea de lichid produsă de alcool, cât şi deficitul de magneziu.
Sucul de grepfrut este ideal în această situaţie. Bogat în vitamine (C, B1, B2, PP), enzime, pectină, acid citric, acest tonic combate efectul băuturii dacă este consumat alternativ cu licoarea preferată: adică la două pahare de vin (200 g) să bem sucul unui astfel de fruct.
Bananele: de bază la chefuri pentru că pot preveni sau înlătura diareea. De aceea, după fiecare fel de mâncare este bine să degustăm o jumătate de banană. Şi piureul obţinut dintr-un astfel de fruct, amestecat cu o jumătate de pahar de apă minerală, este un tonic care înlătură durerile de cap.
Este cunoscut efectul tincturii de propolis asupra "puterii" lui Bahus. Dacă persoanei care a depăşit "măsura" i se administrează câte 20 de picături, la un interval de 15 minute, după o oră aceasta se trezeşte ca prin minune.
Varza crudă este un alt remediu excelent. Tăiem mărunt o felie mai mare de varză