Ionuţ Ivanov, unul dintre cei mai buni barmani din România, câştigător a numeroase premii, a pregătit special pentru cititorii ziarului "Adevărul" cinci băuturi care să vă încălzească
Ionuţ Ivanov, unul dintre cei mai buni barmani din România, câştigător a numeroase premii, a pregătit special pentru cititorii ziarului "Adevărul" cinci băuturi care să vă încălzească în noaptea de revelion
Deşi cocktailurile au la bază reţete vechi de mai bine de 300 de ani, băuturile au fost "reinventate". "Ingredientele trebuie să fie naturale, pentru că niciodată nu ai să găseşti textura şi gustul specifice fructului în esenţe şi lichioruri.
O băutură o bei, în primul rând, cu nasul", a explicat Ionuţ Ivanov. El spune că este foarte important ca toate ingredientele folosite să fie proaspete şi alese cu grijă, iar prepararea băuturilor să se facă repede, pentru ca tăria alcoolului să nu fie tăiată de topirea gheţii din pahare.
Campari Hotel
Pahar: Cocktail
Decor: nu este necesar
Metoda: Agitaţi toate ingredientele puternic şi strecuraţi fin, în paharul răcit de cocktail
Ingrediente:
2 părţi Campari
1 parte Grand Marnier
½ parte suc proaspăt stors de lamâie
1 linguriţă de bar cu marmeladă de caise
Servit imediat după ce a început petrecerea, Campari Hotel, cu gustul său amărui, va fi preferat mai ales de bărbaţi. În orice caz, va deschide cu siguranţă apetitul pentru delicatesele de pe masa de Anul Nou, dar şi pentru distracţie.
Hot Grog
Pahar: Toddy
Decor: jumătate de felie de portocală
Metoda: se construieşte în paharul de servire
Ingrediente:
5 părţi Bacardi (Black sau învechit)
1 ½ parte suc proaspăt stors de lime
2 linguriţe de bar miere
2-3 picături Angostura Bitter
2 ½ părţi apă fierbinte
Un cocktail cald,