Pulverizarea Aliantei "Dreptate si Adevar", un presedinte suspendat, euroalegeri amanate, referendumuri, motiuni si, in jurul lor, foarte multi nervi.
- Gafele politicienilor
- Cupluri penibile
- Evenimentele anului
- Cele mai mari caderi din politica
Iar daca pe sticla, tensiunile au ajuns la paroxism, e usor sa ne imaginam cum au aratat lucrurile in spatele usilor inchise.
Necazul e ca, in paralel cu extazul politicienilor, in Romania reala, efectele asupra oamenilor au fost devastatoare la nivelul sperantei.
Scandalul i-a terminat psihic, le-a retezat orice speranta ca aceasta clasa politica are pe agenda problemele lor.
La clasa politica romaneasca s-a schimbat ceva in 2007, primul an al apartenentei noastre la Uniunea Europeana: lucrurile au luat-o razna de tot, iar daca acest an a aratat asa, putem sa intrezarim cate ceva din 2008, cand vor exista alegeri locale si parlamentare.
2007 a inceput cu un guvern mai subred, din care se retrasese Partidul Conservator. PSD se gandea sa demareze procedura de suspendare a lui Traian Basescu, acuzat ca a tratat Constitutia ca pe un document facultativ, iar Elena Udrea arunca taberele intr-un razboi total, dupa ce a dezvaluit ca premierul i-a cerut presedintelui, printr-un biletel devenit public, sa intervina pe langa procurori in favoarea lui Dinu Patriciu.
De asemenea, in februarie, ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a demisionat in urma unei neintelegeri cu premierul, iar liberalii au propus, fara consultari cu partenerii, retragerea trupelor din Irak.
Ambele evenimente au pus sare pe rani, energiile nu mai puteau fi controlate. Institutiile statului nu puteau sa nu participe la lupta Mona Musca a fost dovedita de CNSAS ca a colaborat cu politia politica, iar Claudiu Saftoiu a trebuit sa paraseasca sefia Serviciu