Ultimii doi ani, ritmul lansarii proiectelor rezidentiale „pe hartie” din Capitala a fost mult mai alert decat cel al finalizarii acestora. Cu toate acestea, specialistii imobilari sustin ca, pana in 2012, vor fi finalizate aproximativ 27.000 de noi locuinte. Astfel, se va micsora cu putin deficitul dintre cerere si oferta. La ora actuala, Bucurestiul are nevoie de aproape 300.000 de locuinte.
Cat despre pretul pe metru patrat al apartamentelor noi, analistii de la Colliers prevad o crestere medie de 15% pentru fiecare proiect in parte.
Ioana Petrescu, sales manager la compania de consultanta Esop, spune ca pentru anul in curs trebuie sa ne asteptam la cresteri cuprinse intre 10 si 20%, iar cele mai multe scumpiri se vor inregistra pe segmentul clasei medii si medii plus. Astfel, in 2008 pretul mediu pentru un metru patrat construit va fi de 1.700 de euro, in timp ce in 2007 acesta a fost de 1.500 de euro pe metru patrat.
Integral in Gandul Ultimii doi ani, ritmul lansarii proiectelor rezidentiale „pe hartie” din Capitala a fost mult mai alert decat cel al finalizarii acestora. Cu toate acestea, specialistii imobilari sustin ca, pana in 2012, vor fi finalizate aproximativ 27.000 de noi locuinte. Astfel, se va micsora cu putin deficitul dintre cerere si oferta. La ora actuala, Bucurestiul are nevoie de aproape 300.000 de locuinte.
Cat despre pretul pe metru patrat al apartamentelor noi, analistii de la Colliers prevad o crestere medie de 15% pentru fiecare proiect in parte.
Ioana Petrescu, sales manager la compania de consultanta Esop, spune ca pentru anul in curs trebuie sa ne asteptam la cresteri cuprinse intre 10 si 20%, iar cele mai multe scumpiri se vor inregistra pe segmentul clasei medii si medii plus. Astfel, in 2008 pretul mediu pentru un metru patrat construit va fi de 1.700 de euro, in timp ce in 20