Unul dintre cele trei pontoane din care era compus restaurantul plutitor "Dor de flori", aflat pe Dunare, la kilometrul 172, in dreptul Esplanadei, s-a scufundat, joi, 3 ianuarie, in jurul orei 18.00. Pontonul avea 28 metri lungime, 5 m latime si un deplasament de 51 tone. Potrivit lui Vladut Brinza, capitanul sef al Capitaniei Braila, e posibil ca naufragiul sa se fi produs din cauza unei gauri aparute in corpul navei, din cauza izbirii repetate in celelalte pontoane, provocata de vintul puternic. In momentul de fata, pina sa se scufunde complet, pontonul s-a deplasat in aval cu circa 100 m, dupa care a esuat la circa 20 m de tarm. Din fericire, epava nu se afla pe senalul navigabil al Dunarii, astfel ca nu afecteaza navigatia. Chiar si asa, proprietarul, respectiv firma "Dor de flori", este obligat sa-l ramflueze in cel mai scurt timp. Potrivit legii, patronului firmei respective, Tudorel Arbunea, i s-a pus in vedere sa inceapa demersurile de ramfluare. Concret, acesta trebuie sa gaseasca o firma specializata in scoaterea epavelor la suprafata si sa acopere costurile operatiunii.
Unul dintre cele trei pontoane din care era compus restaurantul plutitor "Dor de flori", aflat pe Dunare, la kilometrul 172, in dreptul Esplanadei, s-a scufundat, joi, 3 ianuarie, in jurul orei 18.00. Pontonul avea 28 metri lungime, 5 m latime si un deplasament de 51 tone. Potrivit lui Vladut Brinza, capitanul sef al Capitaniei Braila, e posibil ca naufragiul sa se fi produs din cauza unei gauri aparute in corpul navei, din cauza izbirii repetate in celelalte pontoane, provocata de vintul puternic. In momentul de fata, pina sa se scufunde complet, pontonul s-a deplasat in aval cu circa 100 m, dupa care a esuat la circa 20 m de tarm. Din fericire, epava nu se afla pe senalul navigabil al Dunarii, astfel ca nu afecteaza navigatia. Chiar si asa, proprietarul, respectiv firma "Dor de flo