Spectacol cu păpuşi de diverse tipuri şi dimensiuni şi actori la vedere. Povestirea lui Hans Christian Andersen a fost publicată pentru prima dată în colecţia din 1836-1837 şi este legată Spectacol cu păpuşi de diverse tipuri şi dimensiuni şi actori la vedere.
Povestirea lui Hans Christian Andersen a fost publicată pentru prima dată în colecţia din 1836-1837 şi este legată de diferite tradiţii folclorice referitoare la mitul sirenei. Acum, cei mici au ocazia să o vadă pe scena Teatrului Ţăndărică.
Lumea fascinantă a apelor şi atracţia permanentă a vieţuitoarelor adâncurilor albastre pentru lumea oamenilor sunt prezentate la Teatrul Ţăndărică într-un spectacol captivant, plin de culoare, farmec şi mister.
Păpuşi mânuite cu talent şi actori la vedere recreează pe scenă de la povestea Micii Sirene îndrăgostite de un prinţ pământean şi nevoită să lupte cu forţele răului şi cu prejudecăţile tuturor pentru a-şi apăra iubirea şi visul de a îmbrăţişa un alt univers cu copaci, păsări, verdeaţă, înălţimi ale munţilor şi, mai presus de toate, cu posibilitatea de a atinge nemurirea.
Oamenii "au suflete ce trăiesc veşnic, chiar şi după ce corpul le devine cenuşă. Sufletele lor se ridică la cer, la stele. Aşa cum noi ne ridicăm la suprafaţa apei, să privim lumea pământenilor, ei se ridică spre necunoscut, spre o lume minunată, pe care noi nu o vom cunoaşte niciodată" - îi spune Bunica Micii Sirene.
În ziua în care a împlinit 15 ani, eroina iese la suprafaţa apei şi-l salvează de la înec pe pământeanul de care se va îndrăgosti. Singura posibilitate a Micii Sirene (Nausica) de a rămâne pe pământ este ca un prinţ pământean să-i declare iubire eternă. Vrăjitoarea mărilor, Caracunda, cea care trage la fund corăbiile oamenilor, vrea să-i ia locul Micii Sirene şi să devină ea mireasa prinţului.
În final, planurile îi sunt de