Curtea de Conturi a început ieri controlul „afacerii bordurilor” din Bucureşti, prima instituţie verificată fiind Administraţia Străzilor. Ulterior, de la 1 februarie, inspectorii Curţii vor verifica şi felul în care Direcţia de transporturi, drumuri şi sistematizarea circulaţiei din Primăria Capitalei a organizat licitaţii şi a plătit firmele de construcţii pentru realizarea drumurilor. Controlul asupra „afacerii bordurilor” din Capitală a fost declanşat ca urmare a solicitării Curţii de conturi chiar de către Senatul României.
Senatul a adoptat anul trecut o hotărâre prin care a solicitat Curţii de Conturi să înceapă controlul privind achiziţiile publice făcute de Primăria Capitalei.
Marius Marinescu, fost coleg de partid cu Adriean Videanu, declara atunci: „Noi, cei 56 de senatori, am cerut Curţii de Conturi, printr-o hotărâre, să înceapă un control la Primăria Capitalei. Reţineţi: control cu privire la achiziţiile publice la Primăria Capitalei nu s-a făcut absolut deloc”.
Municipalitatea a schimbat în ultimii ani vechile borduri de granit, cu garanţie de zeci de ani, cu borduri de beton, pentru ca mai apoi să le scoată şi să le înlocuiască cu altele din import, mai puţin rezistente.
În proiectul pentru dezvoltarea municipiului Bucureşti în perioada 2005 -2008, numai pentru reabilitarea străzilor s-au estimat costuri de aproape 32,4 milioane euro în prima etapă şi respectiv 450 de milioane de euro pentru a doua etapă. (T.L.V.)
Curtea de Conturi a început ieri controlul „afacerii bordurilor” din Bucureşti, prima instituţie verificată fiind Administraţia Străzilor. Ulterior, de la 1 februarie, inspectorii Curţii vor verifica şi felul în care Direcţia de transporturi, drumuri şi sistematizarea circulaţiei din Primăria Capitalei a organizat licitaţii şi a plătit firmele de construcţii pentru realizarea drumurilor. Controlul asupra „aface