Sucurile de lămâie şi morcovi ajută la detoxifiere Reţinerea lichidelor, creşterea cantităţii de zahăr din sânge şi deshidratarea sunt doar câteva dintre motivele pentru care
Sucurile de lămâie şi morcovi ajută la detoxifiere
Reţinerea lichidelor, creşterea cantităţii de zahăr din sânge şi deshidratarea sunt doar câteva dintre motivele pentru care mulţi dintre noi se decid să apeleze la un regim de detoxifiere. Pentru a obţine un rezultat cât mai bun, este indicat să se urmeze un program de patru zile în care, împreună cu alimentele obişnuite, trebuie să se consume sucuri de fructe dimineaţa şi sucuri de legume la prânz.
În primele două zile, înainte de masă, trebuie să se bea o ceaşcă de apă fiartă amestecată cu sucul obţinut de la o lămâie, un vârf de linguriţă de piper şi două linguriţe de sirop de arţar. Lămâia este bogată în bioflavonoide, piperul are proprietăţi antiinflamatoare, iar siropul de arţar îndulceşte acest amestec.
Merele, bune la digestie
La prânz trebuie să com-spletaţi masa cu un amestec obţinut dintr-o portocală sau o jumătate de grepfrut, două-trei felii de ananas, două tulpini de ţelină şi o mână de zmeură. Un alt suc este obţinut dintr-o jumătate de grepfrut, trei mere (ajută la digestie), un vârf de linguriţă de scorţişoară (reglează cantitatea de zahăr din sânge) şi un pic de ghimbir (pentru calmarea stomacului). Dacă aveţi probleme cu aciditatea gastrică, este bine să diluaţi în apă sucurile obţinute din citrice.
Sucurile pe bază de legume trebuie să însoţească mesele din cea de-a doua jumătate a zilei. Este bine să le încercaţi pe cele pe bază de morcovi. Amestecaţi patru morcovi, un pic de pătrunjel, o jumătate de castravete şi o jumătate de sfeclă.