Pentru a scăpa de nămeţii de zăpadă din Bucureşti ar trebui să ieşim cu mic, cu mare la lopată. Legislaţia in vigoare şi contractele incheiate de primăriile de sector prevăd clar că doar marile bulevarde şi traseele RATB trebuie curăţate de firmele de specialitate. Din această iarnă, cu ajutorul Guvernului, Primăria Capitalei a ieşit din ecuaţia deszăpezirii.
⢠Starea vremii 8 ianuarie 2008⢠Prognoza meteo pentru primele luni din 2008
CETÃŢEANUL⢠Bună ziuă Domnule Primar
O să incep prin a vă mulţumi pentru toate cele pe care le-aţi realizat de cănd sunteţi primarul acestui sector care poartă numărul fatal de 4, realizări care sunt aşa de "măreţe " incăt nu pot fi numărate. Şi unicul motiv pentru care nu pot fi numărate este acela că NU AŢI FÃCUT NIMIC.
Troienele de zapadă care incă domină peisajul bucureştean, la aproape o săptămănă de la ninsoare, i-au exasperat pe cetăţenii Capitalei. Edilii au contractat serviciile firmelor de deszăpezire doar pentru 30% din suprafaţa oraşului. Pentru trotuare şi străzile secundare, cetăţeni, puneţi măna pe lopeţi!
Efectele viscolului de săptămăna trecută ar putea să se facă simţite mult şi bine de acum inainte, pentru că autorităţile au lăsat mare parte din atribuţiile de curăţare a zăpezii pe măna cetăţenilor. Contribuabilii trebuie să pună măna pe lopeţi şi să-şi cureţe trotuarul din faţa casei, deoarece contractele incheiate cu firmele de specialitate acoperă doar o treime din reţeaua de drumuri a Bucureştiului. Patronul firmei Rosal, care se ocupă cu salubrizarea Sectorului 3, Silviu Prigoană, spune că in 1999, cănd s-au incheiat contractele de deszăpezire, municipalitatea nu a fost interesată de soarta intregului oraş pe timp de iarnă. "Eu am spus că nu pot să iau doar 30% din suprafaţă, să-mi dea 100%, să-mi plătească 100%. Dar cei de la Primăria Capitalei