Soferii s-au plins, ieri, ca de obicei, ca pe multe dintre strazile Brailei carosabilul se transformase in patinoar, acuzind autoritatile locale ca n-au actionat in timp util pentru combaterea poleiului. Cei responsabili cu starea drumurilor spun, insa, ca au facut noapte alba, pentru ca sa se poata circula cit de cit bine. "S-a actionat cu antiderapant inca de duminica, incepind cu ora 18.00. Atit conducerea DAGL cit si sefii societatilor de salubritate care au sectoare pentru deszapezire in municipiu a fost tot timpul pe teren. Eu personal n-am ajuns acasa nici pina acum", ne-a declarat, ieri, la ora 15.00, Dan Apostol, directorul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala. Acesta ne-a spus ca s-a imprastiat material antiderapant cu predilectie in intersectii, unde autoturismele trebuie sa opreasca si sa se repuna in miscare.
Pe drumurile judetene n-a fost nevoie sa se intervina pentru indepartarea zapezii. "Temperaturile au fost destul de ridicate si nu a fost nici viscol care sa formeze suluri de zapada pe sosea ceea ce a facilitat circulatia autoturismelor, in conditii de iarna, bineinteles. E foarte posibil ca, odata cu venirea serii, sa scada si temperatura si sa se formeze pod de gheata pe carosabil. In cazul acesta, imediat cum va da dispozitie Consiliul Judetean, vom iesi pe traseu. S-ar putea sa avem dificultati pe DJ221 Cazasu-Romanu-Gemenele, DJ212 Chiscani-Gropeni-Stancuta-Mihai Bravu si DJ203 Galbenu-Faurei-Ulmu-Insuratei", ne-a declarat Viorel Balcan, directorul "Drumuri si Poduri" Braila SA.
Cu o situatie mai dificila s-a confruntat Sectia Drumuri Nationale Braila care nu a putut folosi 5 din cele 11 utilaje inchiriate de la firma "Gecor" SA Giurgiu. "Masinile respective sint noi, achizitionate recent in leasing insa au avut probleme, ba cu lama, ba cu raspinditorul de antiderapant. Contractul de inchiriere s-a incheiat la