Fie ca nu au timp, fie ca nu au fost obisnuiti de mici, unii oameni sar peste micul dejun. Daca faceti parte dintre ei, ar fi bine sa tineti cont si de motivele pe care le invoca oamenii de stiinta atunci cand recomanda sa mancati de dimineata. Poate va vor determina sa va schimbati obiceiurile alimentare.
1. Daca mancati de dimineata, aveti mai putine sanse sa suferiti de un atac de cord. Explicatia cercetatorilor este ca dimineata, imediat dupa ce ne trezim, sangele are tendinta sa se coaguleze mai repede. Potrivit unor date statistice, cele mai multe atacuri de cord se produc intre orele 7 si 12 dimineata.
2. Micul dejun regulat creste durata de viata si reduce mortalitatea cu 50%. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca obiceiul de a manca dimineata are o influenta mai mare asupra duratei de viata comparativ chiar si cu fumatul si sedentarismul.
3. Mancati mai mult, cantariti mai putin. S-a demonstrat ca cei care iau micul dejun sunt mai slabi decat cei care sar peste aceasta masa. In functie de micul dejun, depinde cum si cat veti manca tot restul zilei.
4. Veti fi mai eficienti la scoala sau la serviciu. Studiile arata ca oamenii care mananca de dimineata sunt mult mai vioi si obtin rezultate mai bune la teste. In plus, au o memorie mai buna si retin mai usor informatii noi. Un exemplu concludent il reprezinta o cercetare a oamenilor de stiinta la Harvard aplicata catorva mii de copiii. Cei care mancau de dimineata avea note cu 40% mai mari decat colegii care sareau peste aceasta masa.
5. Micul dejun furnizeaza necesarul de fibre si vitamine. Este sansa dumneavoastra sa mancati alimentele pe care nu apucati sa le consumati in timpul zilei. De obicei, la pranz si seara nu obisnuiti sa mancati cereale si lapte, adica un castron cu fibre, acid folic si calciu.
6. Cei care sar peste micul dejun