Creşterea temperaturii corpului e o manifestare de apărare a organismului care nu trebuie neapărat combătută. Sursa: Hepta
Infecţiile sunt cea mai frecventăcauză pentru care copiii facfebră. Pentru că la micuţi sistemulcare controlează temperaturacorpului nu este suficientde dezvoltat, au pusee febrilemult mai frecvent.Medicii avertizează părinţii să nu-şiîndoape copiii cu medicamente dacăfebra nu depăşeşte 38,6 grade C, pentrucă abuzul de antitermice poate să lescadă imunitatea şi să-i facă mai bolnăvicioşi, dar le poate cauza şi afecţiunigrave precum cancerul.
Medicamentelese dau după 38,6˚C
„Denumim febră temperatura de 38de grade C şi peste, indiferent de loculde măsurare (subraţ, rectal, în urecheetc.)“, ne lămureşte medicul primar pediatruRodica Nanu, de la Clinica Medicoverdin Capitală. Febra poate ficauzată la copii mai ales de infecţiivirale şi bacteriene, dar şi de deshidrataresau reacţii alergice. „Creştereatemperaturii corpului poate ajuta lacrearea unui mediu ostil pentru bacteriisau virusuri şi la stimularea produceriide celule albe care luptă împotrivabolii“, explică specialiştii britanici citaţipe site-ul bbc.co.uk.
De regulă, febra este însoţită detuse, durere, insomnii, tremurat. Altesimptome pot fi pofta scăzută demâncare, iritabilitatea etc.
Medicii au păreri diferite legate detemperatura de la care trebuie să administraţi un medicament copilului. Întimp ce britanicii sunt mai relaxaţi şispun că trebuie date medicamente dacătemperatura copilului este de cel puţin38,8 grade C, doctorii români susţin căse pot da şi de la 38,6˚C. „Fac excepţiecazurile copiilor care fac convulsii, auepilepsie“, mai afirmă medicul RodicaNanu.
Abuzul de antitermice,risc de cancer
În primă fază, i se poate da copiluluiparacetamol (numele comerciale subcare mai se găseşte sunt panadol,