Construcţiile, comerţul, producţia şi sistemul bancar vor fi domeniile care vor absorbi un număr semnificativ de angajaţi. Piaţa forţei de muncă va urma şi în acest an coordonatele
Construcţiile, comerţul, producţia şi sistemul bancar vor fi domeniile care vor absorbi un număr semnificativ de angajaţi.
Piaţa forţei de muncă va urma şi în acest an coordonatele deja stabilite în 2007. Deficitul de angajaţi din unele domenii de activitate va continua, iar industriile care au absorbit un număr mare de angajaţi vor fi motorul principal de scădere a ratei şomajului.
Construcţiile, comerţul modern, retailerii, sistemul bancar, dar şi serviciile se numără printre cele mai active industrii, în condiţiile în care peste 150.000 de noi locuri de muncă vor apărea pe piaţa românească.
Spre deosebire de anii trecuţi, când investiţiile masive din zona Capitalei au concentrat şi o cerere crescută de forţă de muncă în această regiune, în 2008, expansiunea companiilor în teritoriu îşi va spune cuvântul.
Vor fi disponibile tot mai multe locuri de muncă şi în oraşele din provincie, şi asta pentru că tot mai mulţi investitori şi-au redirecţionat atenţia spre noi zone cu potenţial mare de dezvoltare.
Laura Huşti-Răduleţ, PR specialist în cadrul companiei de recrutare Lugera&Makler, consideră ca producţia şi retailul vor fi principalele domenii care vor atrage un număr mare de noi angajaţi. "Dezvoltarea economică şi apariţia de noi jucători pe piaţă vor determina în 2008 o cerere crescută de forţă de muncă în numeroase industrii.
Cele mai multe angajări considerăm că se vor realiza în domenii precum producţia, şi aici vorbim de investiţiile din Ardeal, Nokia Village de exemplu, dar şi în retail sau shared services centers (SSC-uri)", a declarat, pentru "Adevărul", Răduleţ. Potrivit acesteia, în acest an, cele mai numeroase cereri de forţă de m