Un articol vestimentar în plus faţă de ce purtaţi dumneavoastră îi protejează suficient pe copii de frigul de-afară. Temperaturile scăzute îi afectează pe micuţi într-o mai mare Un articol vestimentar în plus faţă de ce purtaţi dumneavoastră îi protejează suficient pe copii de frigul de-afară.
Temperaturile scăzute îi afectează pe micuţi într-o mai mare măsură în comparaţie cu adulţii. Explicaţia constă în faptul că sistemul imunitar al acestora este mult mai slab şi sistemul de termoreglare al organismului nu funcţionează la capacitate maximă.
De teama frigului şi a răcelii, părinţii înfofolesc copiii înainte de a-i scoate afară pe timp de iarnă. Obiceiul este dăunător, spun pediatrii, care-i îndeamnă pe părinţi să nu adauge la îmbrăcămintea celor mici mai mult de un articol vestimentar în plus faţă de ce poartă adulţii. În acest fel, copilului îi va fi cald şi se va simţi şi confortabil.
Salopetele, de evitat
În cazul în care micuţul este încă purtat în cărucior, nu îl sufocaţi învelindu-l în pături, ci apelaţi la sacii de dormit, special creaţi. Atunci când ieşiţi în ger, o căciuliţă este strict necesară. În zilele foarte geroase, indicate sunt cele care acoperă în întregime capul şi urechile şi care se leagă sub bărbie. În acest fel sunteţi sigur că aceasta nu va aluneca de pe capul micuţului, iar el nu se va simţi incomodat.
Evitaţi nepracticele salopete pentru zăpadă până când copilul dumneavoastră va fi destul de mare astfel încât să meargă singur. O jachetă călduroasă este suficientă pentru a-l proteja, în timp ce îi înveliţi picioarele cu o păturică de bumbac sau lână.
Hăinuţele groase trebuie îndepărtate atunci când intraţi în maşină, pentru ca micuţului să nu îi fie frig când va ieşi afară şi pentru a vă asigura că centura de siguranţă nu este prea largă. Atunci când copilul este purtat într-u