Agenţia americană de reglementare a medicamentelor şi produselor alimentare (FDA) urmează să anunţe, în cursul acestei săptămâni, că laptele şi carnea provenite de la animale clonate şi progeniturile acestora prezintă siguranţă pentru consumul uman.
Agenţia americană de reglementare a medicamentelor şi produselor alimentare (FDA) urmează să anunţe, în cursul acestei săptămâni, că laptele şi carnea provenite de la animale clonate şi progeniturile acestora prezintă siguranţă pentru consumul uman. Potrivit publicaţiei Wall Street Journal, dezbaterea privind alimentele obţinute de la animale clonate a fost iniţiată în Statele Unite în urmă cu mai bine de şase ani. De-atunci, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor alimentare le-a cerut producătorilor de animale clonate să aibă răbdare şi să nu comercializeze produse obţinute de la aceste animale până nu va fi luată oficial o decizie în acest sens. Decizia aşteptată de la FDA săptămâna aceasta reprezintă o victorie a companiilor de biotehnologie, care vor să iniţieze procedurile de comercializare a animalelor clonate, scrie Wall Street Journal, amintind că în Australia, Canada, Franţa, Japonia şi Noua Zeelandă e permisă creşterea animalelor clonate, dar comercializarea produselor provenite de la acesteaeste interzisă. Uniunea Europeană a interzis importurile de carne cu hormoni din Statele Unite.
GROPILE CU DEŞEURI DE LÂNGĂ CASĂ
Membrii conducerii complexului nuclear Sellafield din Marea Britanie intenţionează să investească milioane de lire sterline pentru a-i plăti pe cei aproximativ 300 de locuitori din Cumbria ca să accepte amplasarea, lângă această localitate, a unei gropi de gunoi atomic cu grad scăzut de radioactivitate. Într-o primă fază vor fi investite 75 de milioane de lire, scrie ziarul britanic The Independent.
CĂLDURA TO