Dacă vrei să ai o factură mai mică la întreţinere trebuie să fii foarte atent la obiectele pe care le aşezi pe calorifer şi în jurul lui. Sursa: Mirabela Anghel
Obişnuieşti să pui rufe lauscat pe calorifer? Ar ficazul să renunţi la acestobicei dacă nu vrei săscoţi din buzunar maimulţi bani pentru plataenergiei termice. Dacă aşezi obiecte pecalorifer, acesta va emana mai puţinăcăldură, dar va consuma mai multăenergie termică.
Evită perdelele lungi şi groase.
Existăcazuri când, din cauza perdelelor lungi şigroase, casa nu se poate încălzi bine.
„Nu este indicat ca repartitorul să fieacoperit de o draperie, deoarece se poatecrea în acea zonă un mediu ambientaldiferit de restul camerei. Se poateîntâmpla să fie mai cald în acel loc şi sănu se permită o degajare suficientă decăldură, sau să fie mai frig (în cazul încare pui haine ude pe calorifer -n.r.) şirepartitorul să lucreze mai mult“, spuneIon Chiriţă, patronul companiei deinstalaţii I.V.I. ProdImpex.
Nu ţine fereastra deschisă.
Este indicatsă aşezi mobilierul la o distanţă deminimum 30 de cm faţă de repartitor.Mobilierul împiedică buna difuzare acăldurii, iar urmarea va fi că te vei încălzi mai puţin consumând mai multăenergie termică. Patul, canapeaua,dulapul, biroul trebuie să nu acopere,sub nici o formă, caloriferul.
De asemenea, nu este bine să airepartitorul în funcţiune în timp ceaeriseşti camera. Dacă vrei să deschizilarg ferestrele, închide repartitorul cu30 de minute înainte de aerisire. Dupăaceea, porneşte repartitorul 15 minutemai târziu.
Fereşte-l de lichide.
Protejează repartitorulîmpotriva deteriorării şi aigrijă să nu pătrundă lichide în interiorullui. O atenţie deosebită în acest senstrebuie să ai la repartitorul din baie.
STUDIU
Facturile ajung să fie cu 20% mai