Tot mai multe persoane preferă să îşi caute destinaţiile de vacanţă pe internet. Dar ce oferte găsesc în România şi prin ce experienţe trec atunci când încearcă să facă rezervări online? În ultimii ani, turiştii din întreaga lume şi-au schimbat modul în care îşi găsesc cele mai bune oferte pentru concediu. În Europa de Vest, de exemplu, peste 70% din persoanele care au mers în vacanţă anul trecut şi-au căutat destinaţiile pe internet. În plus, peste 57%
Tot mai multe persoane preferă să îşi caute destinaţiile de vacanţă pe internet. Dar ce oferte găsesc în România şi prin ce experienţe trec atunci când încearcă să facă rezervări online?
În ultimii ani, turiştii din întreaga lume şi-au schimbat modul în care îşi găsesc cele mai bune oferte pentru concediu. În Europa de Vest, de exemplu, peste 70% din persoanele care au mers în vacanţă anul trecut şi-au căutat destinaţiile pe internet. În plus, peste 57% au plătit online rezervarea camerei de hotel, conform unui studiu publicat de Forrester Research.
Un lucru este cert: în foarte puţine domenii schimbările produse de internet în ultimii ani sunt mai radicale decât în turism. Oamenii din statele dezvoltate iau din ce în ce mai puţin în calcul brandurile hotelurilor atunci când îşi planifică o vacanţă, dar sunt tot mai sensibili la preţ, la recomandările pe care alţi turişti le împărtăşesc online şi, mai ales, la uşurinţa cu care se găseşte hotelul şi cu care se poate face rezervarea folosind sisteme high-tech. În concluzie, cine nu are o strategie de atragere a clienţilor prin internet are un mare dezavantaj faţă de concurenţă.
Dar ce şanse are un turist pentru a rezerva online o cameră în România, prin ce experienţe trece şi cum se descurcă firmele autohtone în acest domeniu? Pentru a afla răspunsul, la sfârşitul lu