Salonul de produse electronice de la Las Vegas prefigurează o lume în care inteligenţa artificială capătă tot mai multă autonomie. Sursa: ReutersSursa: Reuters
1 /.
Firma americană Leggett&Platt a creat un „centrude dormit“ capabil asatisface şi chiar depăşicele mai exigente gusturi în materiede paturi.
Prezentat la ConsumerElectronic Show, de la Las Vegas,„Starry Night“, „noapte înstelată“,este descris drept „dispozitivulsuprem“ în materie de „tehnologiea confortului“: încorporează unsistem audio surround-sound, unproiector TV, conexiune internet,tastatură wireless, precum şiposibilitatea de a i se ataşa un iPod- sau oricare alt player MP3.
În plus, salteaua se încălzeştesau răcoreşte în funcţie de temperaturamediului şi preferinţele utilizatorului,iar un computer monitorizeazăconstant mişcările şi respiraţia persoanei care ocupă patul,combătând activ sforăitul. StarryNight înglobează o tehnologie militarăde detectare a vibraţiilor: cândocupantul sforăie, un motor ridicăjumătatea superioară a patului la ununghi de până la 7 grade.
Alţi senzori înglobaţi în salteamonitorizează calitatea somnuluiutilizatorului, numărând printrealtele de câte ori acesta se întoarcesau coboară din pat. Computerulpatului, care are impresionantacapacitate de stocare de 1,5 TB, maipoate ajusta preferenţial temperaturasub pătură, prin intermediulunui sistem de ţevi flexibileîncastrate în saltea.
Starry Nighteste un veritabil centru de comandă,departe de „obiectul inert“reprezentat de patul „clasic“, un locîn care se poate citi mai comod,viziona filme, asculta muzică şichiar spăla rufe (printr-o interfaţăadecvată). Preţul unui astfel deechipament este de peste 37.000de dolari, el urmând a fi comercializatîn prima jumătate a anuluicurent.
Maşini fără şofer peste 10 ani
Corporaţia americană GeneralMo