Branza de burduf in coaja de brad si gemurile de fructe salbatice sunt specialitati culinare romanesti care au cucerit lumea. O confirma pe deplin reprezentantii unei fundatii internationale, infiintata in Italia cu misiunea de a pastra si promova biodiversitatea in alimentatia traditionala, organizatie care pana in prezent a adunat peste 80.000 de membri.
"Oile sunt pastorite in munti din luna mai, prin locuri in apropierea carora nu exista vreun oras si nici macar vreun sat, la cateva mile de castelul contelui Dracula.
Casul proaspat este pus in cilindri din scoarta de pin, care au fost fierti si sterilizati. Rasina ii da branzei de burduf in coaja de brad de la Bran-Moeciu o aroma distincta. Si nu poate sa nu fie bine primita alaturi de gemurile romanesti de macese, de rubarba (o planta salbatica folosita de sasii din Transilvania) sau de cirese salbatice..." Sunt doar cateva dintre produsele specifice romanesti care, in timpul prezentarilor care li s-au facut, in cadrul saloanelor si targurilor internationale, au cucerit adeptii mancarii traditionale.
De promovarea in intreaga lume a specificului local se ocupa, de aproape doua decenii, o fundatie internationala cu sediul in Italia. Organizatia Slow Food a strans, pana in prezent, 80.000 de membri din intreaga lume. Se prezinta ca un aparator al biodiversitatii in mancaruri ce raspandeste educatia gustului si leaga producatorii mancarurilor excelente prin intermediul evenimentelor si targurilor internationale. Totul sub motto-ul "mancare buna, curata si cinstita" — adica, mancaruri cu gust bun, care sa fie fabricate intr-un mod curat, care sa nu dauneze mediului, iar producatorii ei sa primeasca o compensatie cinstita pentru munca lor.
Fundatiei Slow Food i s-au alaturat si cativa romani de la organizatia nonguvernamentala Adept, constituita pentru promovarea specificului rural si cons