» Microbuzele care fac legatura intre municipiul Constanta si localitatile invecinate sunt putine ca numar si supraaglomerate.
» Mii de oameni acuza faptul ca soferii nu opresc in statii si ca biletele sunt foarte scumpe.
» Solutia, acceptata de toti primarii din zona metropolitana, este prelungirea traseului Regiei Autonome de Transport in Comun.
Aproape 4.000 de locuitori din Valu lui Traian se inghesuie, zilnic, in microbuzele si autocarele care fac legatura cu municipiul Constanta. Desi pentru majoritatea dintre ei este singura metoda pentru a ajunge la scoala sau la serviciu, numarul autovehiculelor care deservesc ruta este insuficient. Primaria Valu lui Traian a facut, in cursul anului trecut, numeroase demersuri catre forurile competente in vederea asigurarii unui transport civilizat pe relatia Basarabi – Valu lui Traian – Constanta. Firmele care asigura acest transport nu sunt in masura sa realizeze un trafic fluent, in special in orele de varf, intre 6.30 si 8.00. «Problema dureaza de circa trei ani. Discut de cel putin doua ori pe saptamana cu firma de transport, dar in zadar», spune Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian. Oamenii acuza faptul ca masinile vin supraincarcate, nu opresc in statii sau, daca opresc, nu sunt in masura sa preia toate persoanele care asteapta. "Ieri, la ora 6.00, autocarul, care avea sapte oameni la bord, nu plecase inca din Basarabi, in conditiile in care in Valu sute de oameni inghetau in statii", a declarat edilul. Oficiul pentru Protectia Consumatorului si Inspectoratul Judetean de Politie vor incepe de astazi controale pe ruta respectiva. Probleme grave in ceea ce priveste transportul de calatori au fost semnalate si in Techirghiol. "Principala nemultumire a oamenilor este pretul foarte mare: o calatorie dus-intors costa 80.000 de lei vechi. Este foarte mult. In toata lumea, transportul de acest tip