Dupa schimbul de scrisori in care cei doi importanti expeditori ai tarii - presedintele si premierul - si-au refuzat reciproc solicitarile in privinta dnei Norica Nicolai (primul i-a refuzat numirea iar celalalt a refuzat schimbarea numirii), dl Basescu i-a propus dlui Tariceanu o intalnire pe aceeasi tema la Palatul Cotroceni.
"Stau si ma intreb, zicea dl Cristian Diaconescu, de ce n-au putut sa aiba discutia asta inainte".
Pai, de ce sa fie simplu cand poate sa fie complicat? Culmea e ca si dupa scrisori dl Tariceanu a pastrat suspansul asupra acceptarii invitatiei intrucat radicalistii din jurul sau il imboldeau sa refuze dialogul - dupa ce tot ei ii impusesera si marea schimbare de la Justitie punand in locul unui eunuc al baroului si baronului Fenechiu de la Iasi pe femeia comisar a emirului Patriciu, la firma caruia a lucrat dna Nicolai. Optimistii sperau ca, in fata argumentelor prezidentiale, dl Tariceanu si-ar putea schimba optiunea si ca, de fapt, dl Basescu i-a intins o mana premierului, ajutandu-l sa scape de o numire pe care nici el n-o dorise. Radicalii liberali cred insa ca, dimpotriva, dl Basescu nu urmareste decat "obstructionarea si distrugerea" PNL.
Ce uita partizanii razboiului rece dintre Victoria si Cotroceni este ca nimic nu distruge mai tare PNL si nu obstructioneaza mai rau Romania decat o numire clientelara si paguboasa.
Cum va da ochii dna Nicolai cu comisarul european pe Justitie, dl Frattini, dupa ce a spus ca aprecierile pozitive ale acestuia la adresa eforturilor dnei Macovei se datorau faptului ca-i facea "o curte ratata"? Cum ar explica dna Nicolai celor din Comisia Europeana faptul ca a votat impotriva DNA si ANI? Asa incat, inainte de a critica refuzul presedintelui Basescu (care-si exercita, de fapt, dreptul constitutional de a filtra numirile ministrilor, mai ales cand acestia nu trec pr