Cazul bancherului Cătălin Pascu nu este singular. Un alt tânăr dependent de ruletă, cu o poveste similară, a fost la un pas de a-şi pune capăt zilelor. Sursa: Cosmin Marinescu
Cazul şefului filialei Bancpostdin sectorul 6 al Capitalei -care s-a aruncat de la etajul 8 alunui bloc după ce a pierdut lacazino peste 100.000 de euro furaţi dinbancă şi a fost descoperit - nu e singular.Zeci de tineri de aceeaşi vârstă -fără bani şi fără o carieră la fel destrălucită, dar dependenţi de jocurile denoroc - trăiesc aceeaşi dramă.
„E în firea omului să încerce uncâştig. Însă în cazul acestor tineri,simţul comun al probabilităţii edezechilibrat. Dependenţa de jocurilede noroc este o boală socială, care esuscitată în perioadele de criză, în careîmbogăţirea şi banii contează“, susţinepsihologul Bogdan Lucaciu.
Potrivit acestuia, recuperareadependenţilor de jocuri de noroc esteaproape imposibilă, deoarece zona care ocreează, şi anume cazinourile, este unagreu de controlat. „Problema e că - încazul celor care ajung să fure bani dincasă sau de la firmă pentru a-şi satisfaceaceastă nevoie - răul este unul economicpentru cei din jur“, adaugă psihologul.
Unul dintre tinerii care trăiesc odramă similară cu cea a bancherului şipe care am ales să-l numim Andrei,pentru a-i proteja identitatea, ne-aspus, ieri, povestea sa.
Mii de euro din gestiunea firmei,pierduţi la ruletă
Ca şi Cătălin Pascu, Andrei are 27de ani şi a început să joace la ruletă cumai bine de un an în urmă. Nu are însănici pe de departe o carieră la fel destrălucită ca a tânărului director debancă: câştigă puţin peste salariul minimpe economie şi lucrează ca distributorla o firmă ce aprovizionează cubăuturi „scumpe“ mai multe cluburi,restaurante şi cazinouri din Capitală.De fapt, aşa a şi intrat prima dată întruncazinou.
„Am fost fascinat