In dosarul profesional al Noricai Nicolai se afla acte pe care presedintele Traian Basescu le-a invocat pentru a refuza semnarea decretului de numire a Noricai Nicolai la portofoliul Justitiei, transmite Realitatea TV. Parchetul General a facut public dosarul profesional al Noricai Nicolai. Mapa contine 89 de file si face referire la doua episoade controversate din cariera fostului procuror.
Presedintele Basescu a declarat, vineri seara, ca nu o va numi in functia de ministru de Justitie pe Norica Nicolai si a prezentat motivele pentru care aceasta nu este potrivita pentru acest post.
Faptele puse sub semnul intrebarii de seful statului se refera la activitatea de procuror a Noricai Nicolai - momentul 1987 si momentul 1991. In acest din urma caz, Nicolai ar fi reprezentat, in baza unei procuri, un cetatean strain, intr-un proces de infiere a unui copil din Bucuresti. Pentru a-si motiva presupusa fapta neconforma cu statutul de procuror, Nicolai ar fi invocat necunoasterea legii.
Potrivit NewsIn, Norica Nicolai (fosta Clinci) scria, in 20 iunie 1991, intr-o nota explicativa referitoare la cazul de infiere: "Nu am cunoscut ca nu pot face acest lucru pe care l-am facut ca persoana particulara si nu ca procuror". Cetateanul strain este american si se numeste Patricia Ellen Long. Procurorul Norica Clinci susutine, potrivit aceleiasi note explicative de la dosarul ei profesional ca o cunostea pe Patricia Ellen Long din 1990.
Conform sentintei civile din 4 iunie 1991, Norica Clinci a solicitat admiterea actiunii si incuviintarea infierii. La o luna dupa ce a dat nota explicativa, procurorul Norica Clinici a adresat Procuraturii Generale o cerere de transfer de la Procuratura locala Oltenita.
Totodata - potrivit dosarului profesional - Norica Nicolai a fost sanctionata cu avertisment si pe 4 aprilie 1988 de catre sefu