Au mai ramas 6 zile pana la incheierea campaniei de aderare a romanilor la un fond de pensii private obligatorii (pilon II), timp in care persoanele eligibile trebuie sa aleaga unul din cele 18 fonduri.
In caz contrar, vor fi repartizate aleatoriu, de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), sistemul informatic fiind cel care va alege in locul lor.
La inceputul acestei saptamani, aproape 3,18 milioane de romani si-au ales un fond de pensii pe pilonul II, potrivit datelor remise de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).
In perioada 15 decembrie 2007-7 ianuarie 2008, ING a atras, din nou, cei mai multi participanti pe acest pilon - 110.170, iar numarul total al aderentilor la fondul administrat de ING a ajuns la 1,069 milioane (33,6% din piata).
Locul secund a fost ocupat de Allianz Tiriac, cu 48.076 de participanti raportati in perioada analizata si un total de 797.733 aderenti (25,08% din piata) atrasi de la startul campaniei, iar pe locul al treilea se situeaza Generali, cu 304.325 participanti (9,56% din piata).
Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si se va incheia pe 17 ianuarie. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru unul din cele 18 fonduri de pensii autorizate vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile de pe piata, pe baza unui sistem informatic.
Persoanele obligate sa adere la pilonul II sunt persoanele cu varsta de pana in 35 de ani, care platesc in prezent CAS la sistemul asigurarilor sociale de stat in cuantum de 9,5% din venitul brut lunar si se incadreaza in prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, potrivit arbitrului pensiilor private (CSSPP).
Persoanele cu varsta cu