Cel mai libertin oraş din lume va găzdui în perioada 25 ianuarie-6 februarie Carnavalul de la Veneţia. Astfel, pentru două săptămâni, locuitorii şi turiştii sosiţi special la acest eveniment din toate colţurile lumii vor putea face absolut orice îşi vor dori.
O dată pe an Veneţia se întoarce în trecutla vremurile cu nobilişi curtezane.
Cel mai libertin oraş din lume va găzdui în perioada 25 ianuarie-6 februarie Carnavalul de la Veneţia. Astfel, pentru două săptămâni, locuitorii şi turiştii sosiţi special la acest eveniment din toate colţurile lumii vor putea face absolut orice îşi vor dori. În plus, anul acesta România este invitat de onoare la Carnavalul de la Veneţia. În acest sens, mai mulţi artişti români vor fi prezenţi la acest Carnaval. Printre artiştii care vor reprezenta România în spectacolele de la Veneţia se numără actorul Dan Puric, o formaţie de căluşari din judeţul Olt, muzicanţii romi de la Shukar Collective, trupa Teatrului Masca, Orchestra de cameră Philarmonia, formaţiile Nightlosers, Marius Mihalache Band, Amadeus şi Nicolas Simion Band.
SPECTACOL. Veneţienii organizează acest Carnaval încă din anul 1.100, când dogele Vitale Faliero face referire la acesta într-un document oficial, însă Senatul Republicii Veneţiene l-a consemnat oficial, printr-un decret abia în 1.296. Pe timpuri, carnavalul începea la 26 decembrie şi dura câteva luni. Evenimentul are la bază un obicei străvechi, cel al Saturnaliei, ce aparţine cultului zeului vinului –Dionisos, marcând de fapt trecerea de la iarnă la primăvară. Sub adăpostul unei măşti, în vremea republicii controlate de oligarhie, poporul se putea amuza în public pe seama conducătorilor. În fiecare an Carnavalul are o altă temă.
COSTUME. Măştile sunt confecţionate din pânză cerată, din catifea sau din porţelan. La Carnaval, atât femeile, cât şi bărbaţi