Anul acesta, la multinaţională se fac 100 de angajări pentru toată ţara. Recrutorii au nevoie de salariaţi cu mintea deschisă pentru vânzări şi inginerie. Sursa: Foto: Siemens
Se caută oameni obiş- nuiţi cu noile tehnologii, isteţi, dornici să înveţe, vorbitori de limbă engleză şi buni comunicatori. Recrutorii spun că, pentru a trece de interviul de angajare, trebuie să fii natural şi sincer. Practic, după ce obţii postul, trebuie să dovedeşti permanent că eşti cel puţin la fel de bun ca în timpul discuţiei cu recrutorul.
„Căutăm cei mai buni oameni în domeniu disponibili la momentul recrutării şi mai ales persoane capabile şi care îşi doresc să se dezvolte. Siemens este o corporaţ ie atât de extinsă şi de complexă, încât nu are sens să te angajezi dacă nu cauţi un angajament pe viaţă ori pe o perioadă foarte lungă şi dacă nu eşti dispus şi capabil să te dezvolţi atât profesional, cât şi personal“, spune Ramon Grigorescu, recruting manager al Siemens România. Cele mai căutate posturi sunt cele de „project manager“ şi „sales engineer“.
Fără minciuni
Evident, procedura de recrutare este specifică fiecărui post. Important este să nu minţi.
„Dacă mimezi anumite comportamente profesionale sau personale, este posibil ca, ulterior, să descoperi fie că nu faci faţă, fie că nu te poţi adapta. Şi atunci, între a nu fi selectat sau a fi selectat şi a nu-ţi găsi locul în noua organizaţie, cred că este preferabilă prima variantă. Mai mult, un comportament onest cu siguranţă va conduce la reţinerea aplicaţiei în baza de date, care nu este un mit, şi eventuala ofertă ulterioară“, explică Ramon Grigorescu.
Ce probe dai
La primul interviu, şi de altfel pe tot parcursul procesului, sunt verificate (din punct de vedere profesional) informaţiile din CV. De exemplu, dacă în prezentarea ta ai scri