- Bune pe frig -
Tajine de vita cu sos picant
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de vita tocata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 ou, 1 cutie mica cu rosii decojite, 2 linguri pesmet, 2 linguri faina, 6 linguri ulei de masline, 1 varf de cutit boia iute, 1 lingurita ghimbir macinat, 1 lingurita chimen macinat, sare, piper.
Mod de preparare: * Curatati o ceapa si un catel de usturoi si tocati-le marunt. Scurgeti rosiile, puneti zeama deoparte, si taiati-le bucatele. * Puneti intr-o cratita jumatate din uleiul de masline, incingeti-l si prajiti in el ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile si zeama pusa deoparte, condimentati cu boia, ghimbir, sare si piper si lasati-le sa fiarba incet, circa 10 minute. * Intre timp, pregatiti chiftelele (keftas): curatati si tocati marunt ceapa si catelul de usturoi ramase, spalati, zvantati si taiati (cu foarfeca) patrunjelul verde si puneti-le pe toate intr-un castron. Adaugati carnea tocata si chimenul, sarati, piperati, incorporati oul si pesmetul si formati cu degetele infainate opt chiftele. * Incingeti uleiul ramas intr-o tigaie mai mare, prajiti chiftelele pana ce se rumenesc frumos si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Introduceti chiftelele in sosul picant preparat anterior, acoperiti cratita cu un capac, lasati-le sa fiarba 10 minute si serviti-le calde.
Tajine de pui cu masline verzi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui (fara os), 4 cepe, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 1 legatura mica de patrunjel verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita boabe de coriandru (uscate), 1 lingurita ghimbir macinat, sare, piper.
Mod de preparare: * Curatati si taiati marunt ceapa, usturoiul si morcovii. Taiati in patru pieptii de pui. * Incingeti uleiul intr-o