Probleme precum luarea in considerare a domeniului secundar de activitate al firmei sau alte chestiuni de "detaliu" ii "incurca" pe intreprinzatori, in demersurile de obtinere a unei finantari europene. Cateva clarificari se regasesc in raspunsurile oficiale al Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, transmise HotNews.ro.
Programul de finantare care vizeaza in special mediul de afaceri este cel de "Crestere a Competitivitatii Economice", coordonat de Ministerul Economiei si Finantelor. Institutia care se ocupa in mod direct de "relatia" cu potentialii beneficiari este Directia Generala de Gestionare a Fondurilor Comunitare (DGFC) din Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCPTL).
Pe website-ul institutiei au fost publicate versiuni orientative ale "Ghidului solicitantului" pentru trei componente ale Programului de Crestere a Competitivitatii Economice (POS CCE). Toti cei interesati au avut posibilitatea de a transmite Ministerului intrebari si sugestii legate de aceste documente, pana la data de 3 decembrie.
Reprezentantii directiei responsabile cu acest program au transmis HotNews.ro o selectie a raspunsurilor pe care le-au furnizat celor interesati.
Intrebare: Daca domeniul principal de activitate pe care-l desfasuram nu este eligibil cu POS CCE, Axa 1, dar avem in secundar o alta activitate care este eligibila putem accesa o schema de finantare ?Raspuns: Puteti sa accesati schemele de finantare din cadrul POS CCE, Axa 1, chiar daca domeniul de activitate eligibil este secundar si chiar daca nu este operational, cu conditia ca firma sa aiba activitate de cel putin 1 an de zile
Intrebare: In cazul in care am accesat o schema de finantare din foduri sructurale, putem sa facem achizitie publica dintr-o tara ampl